Заповніть будь ласка форму!
x
Ваша заявка надіслана

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом!

Експерти розповіли, як правильно мити авто

15-04-2019, 09:56

У теплу пору року багато водіїв вважають за краще мити свої машини самостійно на станціях самообслуговування або у дворі будинку, використовуючи при цьому автомобільну косметику. Однак не всі шампуні для авто однаково корисні. Автоексперти перерахували основні правила безконтактної мийки.

За словами фахівців, в першу чергу необхідно визначити чи потрібно перед нанесенням шампуню змочити авто. Досвідчені водії запевняють, якщо шар бруду на машині значний, краще збити її, дати автомобілю висохнути і тільки потім наносити піну. У разі якщо автомобіль покриває тонкий шар пилу, можна обійтися без попередніх водних процедур.

Фахівці запевняють, що розбавляти водою миючий засіб потрібно відповідно до вимог виробника. Наносити шампунь на кузов – зверху вниз, у такій же послідовності необхідно змивати піну.

Досвідчені мийники радять витримувати автошампунь на кузові 1-2 хвилини, втім для більш ефективної мийки слід почекати 3-4 хвилини, оскільки на мийках самообслуговування є ризик того, що миючі засоби занадто розбавлені водою.

Якщо планований ефект не досягнуто, фахівці радять змити піну і повторити процедуру. Досвідчені водії запевняють, що, «перетримавши» хімію на кузові, можна пошкодити лакофарбове покриття, оскільки зміст лужних і кислотних компонентів, що роз’їдають фарбу, в миючому засобі визначити практично неможливо.

Можливо вам сподобається

ГОЛОВНІ ПОМИЛКИ ПРИ ВИКОРИСТАННІ АВТОМОБІЛЬНОГО КОНДИЦІОНЕРА

В окремих машинах холодоагент охолодить додатково бардачок і знаходяться в ньому напої. Але при...

В Украине появятся красивые ямы

Американский художник Джим Бэчор создает произведения искусства в дорожных ямах. В течение...

Аптечка 2019: що має бути в ній насправді

Аптечка 2019 – що має бути у комплекті першої необхідності? Чи справді українські водії повинні...