Заповніть будь ласка форму!
x
Ваша заявка надіслана

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом!

Як успішно скласти іспит на автодромі?

24-02-2020, 14:01

Хвилюєтесь перед іспитом на Автодромі? Не впевнені чи зможете скласти іспит з першого разу? 
Дивіться підготовлене нами відео та читайте "інструкцію" нижче.

   


Документи для складання іспиту на автодромі
Для допуску до іспитів на автодромі необхідний наступний перелік документів:
- два примірники кольорових фотографій 3,5 х 4,5 см на матовій основі.
- медична довідка, яка свідчить про придатність до керування транспортних засобів.
- паспорт або документ, який може його замінити, і в якому вказана реєстрація за місцем прописки або перебування.
- ідентифікаційний код.
- свідоцтво про закінчення курсу навчання в автошколі.

Чи потрібно вживати заспокійливі перед іспитом?

Як правило, майбутні водії заздалегідь себе налаштовують на те, що будуть сильно переживати на іспиті. А тому за звичкою споживають найбільш дієві заспокійливі. Але це не панацея від проблеми, а навіть, скоріше, навпаки - її «ескалатор». Подібні лікарські засоби уповільнюють реакцію людини, зводячи нанівець всі результати іспиту. Рекомендується не брати дані препарати. Краще провести невеликий аутотренінг з налаштування себе на успішний результат. Краще максимально заспокоїтися і налаштуватися тільки на позитивний результат. Ви ж не програєте нічого, сідаючи за кермо навчального автомобіля - квартиру, наприклад, всі ваші рідні та близькі вам люди будуть здорові незалежно від результату іспиту. Тому наведемо вам кілька практичних порад, які допоможуть вам добре здати іспит на автодромі.
1. Все зайве залиште вдома або десь за межами автомобіля, адже це буде вас відволікати від єдино головного в даний момент - іспиту. Ваша голова не повинна бути забита тим, хто вам написав смс, або «чи вимкнув (ла) я праску?».
2. Намагайтеся одним з перших виконати всі вправи. Адже, дивлячись на чужі помилки і невдачі, ви станете більш пригніченим, а це вплине на ваш емоційний стан і буде намагатися вибити з колії.
3. Не думайте постійно про те, як же скласти цей іспит. Якщо перед вами хтось уже виконував вправи, уважно проаналізуйте всі допущені ними помилки і постарайтеся їх уникнути. Це, мабуть, найбільш цінний досвід для вас в екзаменаційний день.
4. Вимкніть всі засоби зв'язку. Будьякі дзвінки, смс, повідомлення в соціальні мережі, які зводяться до одного - співпереживання, просто будуть вас відволікати від виконання будь-якої вправи.
5. Одягайтеся тільки в зручний і практичний одяг та взуття.
6. Бажано приїхати на автодром якомога раніше і поговорити з інструктором щодо проходження додаткового кола по автодрому. Таким чином ви закріпите в черговий раз всі елементи і зі спокійною душею будете чекати своєї черги, для успішного складання іспиту.
7. Ну і найголовніше - не хвилюйтеся! Пам'ятайте, що у вас все вийде!

Налаштуйте автомобіль під себе
Перш ніж приступити до іспиту, необхідно ретельно підготувати ваше місце водія:
1. Відрегулюйте насамперед сидіння. Посувайтеся вперед-назад, понажимайте педалі. Потрібно знайти максимально зручне положення. Потім ретельно відрегулюйте спинку водійського крісла.
2. Далі йде регулювання положення бокових дзеркал. Від цього залежить правильне виконання деяких елементів, наприклад, «заїзд в гараж».
3. І третє, не забудьте зняти автомобіль з ручного гальма. Це дуже проста, але розповсюджена помилка на іспиті. В іншому випадку двигун може заглухнути і це буде розцінено як невдача. Після закінчення виконання вправ не забудьте перевести важіль коробки передач в нейтральне положення і поставити машину на ручне гальмо.

Як проходити заїзд в гараж
Суть цієї вправи полягає в заїзді автомобілем заднім ходом в певний обмежений простір. В реальній ситуації ним може виявитися гараж, або місце на стоянці. Для виконання такого в'їзду під'їдьте до лінії «Старт» і повністю зупиніться. Бампер машини не повинен виступати за обмежувальну лінію. Потім увімкніть нейтральну передачу і поставте автомобіль на ручне гальмо. Далі потрібно заїхати в бокс, зупинитися, знову вимкнути передачу і знову ручник. Вправа виявилась успішною, якщо автомобіль знаходиться всередині боксу і не виходить за його межі жодної зі своїх частин. Якщо збиті будьякі елементи імпровізованої конструкції або пересічена розмітка, то екзаменуемий отримує п'ять балів штрафу, а це автоматично призводить до невиконання завдання. Ще три бали можуть бути зняті за наступні порушення: чи не була виключена передача, забули поставити на ручник, і ще один бал за заглухлий двигун.

Як правильно виконувати паралельне паркування
У цьому випадку необхідно вирішити завдання, аналогічне попередньому по заїзду заднім ходом в імпровізований простір. Ця вправа є імітацією паркування між двома припаркованими автомобілями. Як і в першому варіанті, потрібно під'їхати до розмітки «Старт». Після цього рухатися до обмежувальної лінії на задній передачі. Обертаючи рульове колесо, припаркувати машину. Орієнтиром служитимуть спеціальні фішки. Після завершення паркування не забувайте про перемикання важеля КПП в нейтральне положення і включення гальма стоянки. Тільки після цього виконана вправа можна вважатися повністю завершеною. Студент отримує незалік за збитий інвентар і перетин спеціальної переривчастої мітки. Три бали знімаються за одноразове перемикання заднього ходу, невключення нейтральної передачі або ручного гальма. І, як і в попередній вправі, один бал знімається за заглухлий двигун.

Здаємо змійку
У цій частині іспиту потрібно об'їхати всі обмежувальні елементи. Їх не можна зачіпати або перекидати. Запорукою успішного виконання вправи є швидке обертання рульового колеса. Зупиніться перед лінією «Старт», вимкніть передачу і підійміть важіль стоянкового гальма. Далі проїдьте змійку, не зачепивши жодного обмежувача і не виїхавши за бічні суцільні лінії. Вправа вважається завершеним після повної зупинки біля лінії «Стоп». Вправа не зараховується, коли майбутній водій відхиляється від заданої траєкторії або перетинає стоп-лінії. Три бали і один бал даються за те ж саме, що і в інших вправах.

Розвертаємось в обмеженому просторі правильно
Ця вправа полягає у виконанні розвороту на 180 градусів у вузькому просторі. Початок і закінчення вправи аналогічно всім перерахованим вище. Учень провалює вправу, якщо збив елементи розмітки, перетнув горизонтальну розмітку або лінію «Стоп». Заїжджаємо на естакаду не допускаючи помилок Коли автомобіль стоїть біля лінії «Старт», передачі вимкнені, а гальмо стоянки піднято, можна приступати до виконання вправи «Естакада». Воно полягає в заїзді на естакаду, зупинці машини в обмежувальної лінії, виключенні передачі та піднятті важеля ручного гальма, відпускаючи при цьому педаль гальма. Починається вправа з найскладнішої частини - старту з місця. Автомобіль не повинен відкотитися назад більш ніж на 30 см. По завершенні автомобіль потрібно зупинити біля знака «Стоп» і поставити на ручне гальмо. П'ять штрафних балів нараховується за збиті обмежувальні елементи, не фіксацію на гірці автомобіля, виїзд за обмежувальні лінії, відкат понад 0,3 метра. Три бали знімають за заглухлий двигун, не вимкнену передачу, забутий ручник.

Виконуємо послідовність дій не поспішаючи, на автодромі потрібно рухатися розмірено.


Схема автодрому:
Схема автодрому на туполева



Можливо вам сподобається

ГОЛОВНІ ПОМИЛКИ ПРИ ВИКОРИСТАННІ АВТОМОБІЛЬНОГО КОНДИЦІОНЕРА

В окремих машинах холодоагент охолодить додатково бардачок і знаходяться в ньому напої. Але при...

В Украине появятся красивые ямы

Американский художник Джим Бэчор создает произведения искусства в дорожных ямах. В течение...

Аптечка 2019: що має бути в ній насправді

Аптечка 2019 – що має бути у комплекті першої необхідності? Чи справді українські водії повинні...